KS Praha logo

Workshopy – Podzimky 2019

Dorost Odrost Podzimky Porost Uživatel Ondřej Kalendář 8.9.2019

Zde byly informace ke všem workshopům, které byly v nabídce, včetně aktuální obsazenosti.

Obecné informace o Podzimkách najdeš tady.

A co to workshopy jsou?

Pokud jedeš na Podzimky poprvé, tak bys měl/a vědět, že workshopy jsou aktivity, které se odehrávají každý den dopoledne během Podzimek. Tebou zvolená aktivita (workshop), kterou si vybereš v přihlášce, bude pro tebe náplní dopoledne, tak si dobře (a hlavně včas, aby byla ještě místa), zvol ten správný! A nezapomeň, že definitivním potvrzením workshopu je až tvoje zaplacení.

Sport pro kluky do 16 let včetně

Kdo ho vede: Pavel Bukáček
Přihlášeno: 11
Kapacita: 16

Budeme se věnovat nejrůznějším sportům, především podle toho, co nám místní sportoviště dovolí. Také se budeme každý den společně zamýšlet nad vybranou částí Bible. Nemusíš být profesionální sportovec, stačí mít trochu výdrž a chuť se učit nové věci a být součástí týmu.

Pavel Bukáček vystudoval FTVS a pracuje jako vedoucí Centra dětí a mládeže s dětmi a teenagery Teen Challenge v Praze na Žižkově. Je fotbalový nadšenec a se stejnou vášní hraje Bang. Je ženatý a i když se někdy tváří přísně, bát se ho rozhodně nemusíte, nekouše.

Sport a tanec pro holky

Kdo ho vede: Betty Bukáčková
Přihlášeno: 12
Kapacita: 16

Chceš strávit každé dopoledne na podzimkách aktivně? Chceš si zahrát nějaké míčové hry? A naučit se pár tanců? Tak se neváhej přihlásit na tento workshop. Workshop je pro všechny bez ohledu na taneční a sportovní úroveň, těším se na vás!

Betty Bukáčková učí biologii a chemii na střední škole, ráda tancuje, hraje volejbal (na téměř mistrovské úrovni), miluje vafle a svého manžela Davida. V rámci naší mládeže je jednou z vedoucích porostu a tancuje taky s taneční skupinou, kterou uvidíte během večerních programů. Pokud jí chcete udělat radost, usmívejte se na ní, hodně cvičte a doneste jí něco sladkého!

Bellissimo italiano aneb zábavné základy italštiny

Kdo ho vede: Štěpánka Pitzmosová
Přihlášeno: 9 – obsazeno po navýšení kapacity
Kapacita: 9 – obsazeno po navýšení kapacity

Pokud Tě láká naučit se pár slovíček italsky a dozvědět se něco o italské kultuře, na tomto workshopu se Ti to splní.

Štěpánka Pitzmosová žila mnoho let v Chorvatsku, kde studovala italské gymnázium a italsky mluví jako když bičem mrská. Pracuje v advokátní kanceláři a jednou by se chtěla stát lékařkou. Kromě toho má dost smyslu pro humor a nudit se s ní opravdu nebudeš.

Přežít vcelku a v pohodě

Kdo ho vede: Pája Bláhová
Přihlášeno: 12 – obsazeno
Kapacita: 12 – obsazeno

Jak zvládnout nebezpečné nástrahy přírody, města, vzdálených končin a kultur a využít v krizi věci kolem nás na maximum? Jak se rychle orientovat v nebezpečných situacích a zvládat stres s nimi spojený? Chcete-li si zvýšit svoje schopnosti v terénu a užít si venkovní akční zábavu, tak tenhle workshop je pro vás.

Pája je bezpečnostní analytička se zaměřením na etnické konflikty, ochranu kritické infrastruktory a organizovaný zločin. Ráda cestuje na Balkán, Kavkaz a do Asie. Miluje divadlo, longboard a kávu. Hodně kávy :-). 

Kontroverzní otázky křesťanství

Kdo ho vede: Michal Klesnil
Přihlášeno: 20
Kapacita: 25

Proč se ve Starém zákoně tolik zabíjelo? A proč tolik lidí na světě trpí, když je Bůh dobrý? Proč se mají dobří lidé často špatně a ti zlí jsou v pohodě? Proč to často vypadá, že Bůh jen něco zakazuje a být křesťanem je fakt náročné?

Pokud tě napadají jakékoliv otázky týkající se křesťanství a Ježíše, nevíš, jak odpovídat svým kamarádům, když se na něco o Bohu ptají, přihlaš se na tenhle WS! Svoje otázky (pokud nějaké máš), můžeš napsat do poznámky k přihlášce anebo do ankety na facebooku u události Podzimky 2019.

Michal se pokusí otázky zodpovědět a společně se zamyslíte nad tím, proč jsou věci tak, jak jsou.

Michal Klesnil je jedním z vedoucích mládeže KS Praha a také předsedou Nadačního fondu KMS, který podporuje misionáře. Kromě toho, že se často postí, miluje Ježíše, má rád výlety, své dcery, a i své mládežníky – odrosťáky. Taky napsal několik knížek, a pokud se zajímáš třeba o to, jak to bude s koncem světa, doporučujeme si je přečíst.

Hudební workshop

Kdo ho vede: Matouš Krajník, Markét Krajníková
Přihlášeno: 12
Kapacita: 14

Miluješ hudbu? Umíš zpívat? Hrát na nějaký hudební nástroj? Máš obdarování a chceš se dozvědět, jak ho můžeš rozvíjet? A co to vlastně znamená chvála a jakou má úlohu v duchovním světě?

Přijď na náš workshop a společně na tyto otázky budeme hledat odpovědi. Zároveň nepůjde jen o dlouhá teoretická vyučování, ale propojíme to i s praxí. Jestli máš nějaký hudební nástroj, určitě ho vezmi s sebou. Těšíme se na Tebe, M&M

Matouše a Markét Krajníkovi spojuje kromě lásky k Bohu a sobě, také hudba a služba ve chválách. Hráli spolu několik let v kapele, oba ovládají několik hudebních nástrojů a rádi se rozdělí o své zkušenosti a zahrají si s Tebou.

Vařím, vaříš, vaříme

Kdo ho vede: Dita Frantíková, Gábi Wachtlová
Přihlášeno: 12 – obsazeno
Kapacita: 12 – obsazeno po navýšení kapacity

Baví Tě vařit  a péct, nebo prostě jen miluješ jídlo a chceš se naučit nové recepty? Přihlaš se na náš workshop a určitě nebudeš litovat. Těšíme se na Tebe.

Gábi Wachtlová vaří ráda hlavně se svojí ségrou Maruškou, když může, tráví čas s kamarády, má ráda kočky, kavárny a Kutnou Horu. 

Dita Frantíková se vždycky zajímala o zdravou stravu a momentálně experimentuje na svém manželovi a čtyřech dětech doma. Když zrovna nevaří, vede mládež, učí se chetitsky nebo běhá.

Evangelizační workshop

Kdo ho vede: Marie Cínová, Sára Korčáková a Honza Adamec
Přihlášeno: 7
Kapacita: 14

Jako každý rok je tento WS určený všem, kdo mají rádi Ježíše a chtěli by zprávu o něm říct i dalším. Možností je nepřeberně – modlitby za uzdravení, hraní chval na ulici, hledání pokladu, možnost oslovit lidi v domově důchodů nebo v nemocnici, dětský den pro děti ze sídliště… Nepotřebuješ umět nic speciálního, stačí nadšení a ochota spolupracovat.

Marie neboli Mája pracuje jako dobrovolník v Centru dětí a mládeže Teen Challenge a pravidelně se účastní evangelizačních aktivit naší mládeže. Na podzimky se těší na večerní programy a setkání a lidmi. A opravdu ráda si dá zapečené brambory s kuřecím masem.

Honza se jako evangelista už asi narodil. Na výčet všech jeho zkušeností by nám nestačilo místo, ale prozradíme, že studuje 2. ročník ETS, absolvoval Školu evangelistů Reinharda Bonnkeho a pořádá pravidelně hudební festival Na výšinách. Mimo to rád klade lidem nepříjemné otázky, mluví s nimi o Ježíši ve vlaku (protože nemají kam utéct) a miluje nafukovací balónky.

Sára pochází z Mělníka a od října bude studovat v Praze ČZU. Miluje řízky s bramborovým salátem a vše z babiččiny voňavé kuchyně. Má ráda přírodu a ráda chodí na procházky se svým psem.

Toulky Kutnou Horou

Kdo ho vede: Saša Štěpanovský
Přihlášeno: 6
Kapacita: 15

Kutná Hora je tajemné a krásné město plné významných historických památek, ale také úzkých a zapadlých uliček, opuštěných plácků a každé místo tady má svůj příběh.  Jestli se chceš dozvědět o Kutné Hoře víc a zajímá Tě, jak tohle město vlastně žilo a žije, pojď se na tenhle WS. Čekají Tě výpravy po památkách, ale i návštěvy míst kam se běžní turisté jen tak nepodívají. Rozhodně to není žádný nudný dějepis!

Saša Štěpánovský je pastorem Křesťanského společenství Kutná Hora a milovníkem historie.  Ve volném čase rád jezdí po památkách nejen v okolí Kutné Hory, věnuje se svým dětem (některé můžete potkat i na Podzimkách) a své milé ženě. Některé z jeho cest vedly dokonce do USA, kde se osobně setkal s indiány, kteří jsou potomci těch, kteří přijali křesťanství od Moravských bratří.