KS Praha logo

Workshopy – Podzimky 2021

Dorost Odrost Podzimky Porost Uživatel Ondřej Kalendář 3.10.2021

Zde najdete anotace ke všem workshopům. Pokud není u WS napsaný vedoucí, brzy ho tam doplníme. Do přihlášky uveď, který WS sis vybral a jeden jako náhradní, pokud by tom prvním už nebylo místo.

Obecné informace o Podzimkách najdeš tady.

A co to workshopy jsou?

Pokud jedeš na Podzimky poprvé, tak bys měl/a vědět, že workshopy jsou aktivity, které se odehrávají každý den dopoledne během Podzimek. Tebou zvolená aktivita (workshop), kterou si vybereš v přihlášce, bude pro tebe náplní dopoledne, tak si dobře (a hlavně včas, aby byla ještě místa), zvol ten správný! A nezapomeň, že definitivním potvrzením workshopu je až tvoje zaplacení.

Sport pro kluky do 16 let včetně

Kdo ho vede: Pavel Bukáček
Přihlášeno: 16 – obsazeno
Kapacita: 16

Budeme se věnovat nejrůznějším sportům, především podle toho, co nám místní sportoviště dovolí. Také se budeme každý den společně zamýšlet nad vybranou částí Bible. Nemusíš být profesionální sportovec, stačí mít trochu výdrž a chuť se učit nové věci a být součástí týmu.

Pavel Bukáček vystudoval FTVS a pracuje jako vedoucí Centra dětí Teen Challenge v Praze na Žižkově. Je fotbalový nadšenec a se stejnou vášní hraje Bang. Je ženatý, má dceru Lily, a i když se někdy tváří přísně, bát se ho rozhodně nemusíte, nekouše.

Sport pro holky

Kdo ho vede: Štěpánka Padevětová & Anička Bukáčková
Přihlášeno: 13
Kapacita: 16

Chceš strávit každé dopoledne na podzimkách aktivně? Chceš si zahrát nějaké míčové hry? Tak se neváhej přihlásit na tento workshop. Workshop je pro všechny bez ohledu na taneční a sportovní úroveň, těšíme se na vás!

Možná to o nich nevíte, ale Štěpánka s Aničkou jsou nadšené sportovkyně, takže se s nimi na workshopu rozhodněte nudit nebudete. Holky se těší na sporty v tělocvičně i na hřišti, Anička s vámi zajde do posilovny a Štěpánka má na každý den krátké zamyšlení o tom, jaké je naše tělo, jak ho mít ráda a starat se o něj. 

 

Nestereotypní workshop 😊

Kdo ho vede: Kiki Pasková a Mája Cinová
Přihlášeno: 14 – obsazeno
Kapacita: 14

Nemáš rád stereotyp? Nechceš pořád jen sedět na zadku nebo naopak jen sportovat? Přijď k nám! Společně si vyzkoušíme něco od každého. V průběhu Podzimek spolu zažijeme různorodé vnitřní či venkovní aktivity, které tě rozhodně nebudou nudit.

Kiki Pasková a Mája Cínová jsou kamarádky, které hýří dobrými nápady, takže se na workshopu nebudete určitě nudit. Kiki letos maturuje na gymnáziu, Mája pracuje jako asistentka pedagoga ve speciální škole.

Starý versus Nový zákon

Kdo ho vede: Ondřej Neužil
Přihlášeno: 15 – obsazeno
Kapacita: 15

Jedna Bible, dvě hlavní části… někdy se může zdát, že si Starý a Nový zákon trochu protiřečí, v obou najdeme různé tajemné pasáže, kterým úplně nerozumíme a některé nám mohou připadat „zbytečné“. Přesto má každý verš svůj význam a Starý a Nový zákon mají společného víc, než se může na první pohled zdát. Pokud Tě láká biblické bádání, přijď!

Ondra studuje religionistiku a miluje diskuze nad Biblí. Mimoto ale taky hraje rád florbal a rozhodně nepije kafe! Bibli miluje, ví o ní spoustu zajímavostí o které se rád dělí s ostatními.

Chvály

Kdo ho vede: Anežka a Josh Dietz
Přihlášeno: 11
Kapacita: 15

Chceme mluvit o tom, co pro nás chvála znamená, jaká chvála se líbí Bohu a jak správně chválit. V rámci workshopu budeme některé věci zkoušet i v praxi, můžete si vzít i hudební nástroj, kdo na nic nehraje, může využít svůj hlas 😊.

Anežka a Josh Dietz jsou právě rok manželé a hudbu milují! Aktuálně je můžete potkat na Alfě, kde vedou chvály, mají na starosti Fusion v našem sboru a pokud jim chcete udělat radost, zahrajte si s nimi nějakou sofistikovanou stolní hru 😊

Evangelizační workshop

Kdo ho vede: 
Přihlášeno: 4
Kapacita: 14

Letos proběhne trochu netradičně. Všichni přihlášení se stanou součástí týmu, který bude připravovat Evangelizační odpoledne pro Kutnou Horu. Budeme společně plánovat jednotlivé aktivity, připravovat dětské odpoledne, vydáme se rozdávat pozvánky, ale také budeme společně trénovat jak jednoduše říct evangelium bohatému podnikateli i staré paní, která je úplně sama… Chceme se připravit na to, co chce Ježíš letos v Kutné Hoře dělat a být Jeho nástrojem!

Výtvarka

Kdo ho vede: Betty Bukáčková & Kristián Olách
Přihlášeno: 4
Kapacita: 10

Podzim je nejbarevnější roční období a my se na něj zaměříme i v našich výtvarných aktivitách. Budeme vevnitř i venku, zkusíme různé výtvarné techniky a kdo se přihlásí, odnese si nejen hezké zážitky, ale i pár pěkných výrobků.

Betty a Kristián sice nejsou žádní studovaní výtvarníci, ale o to víc s nimi zažijete legrace. Betty je středoškolská profesorka chemie a biologie, Kristián studuje sociální práci, ale jsou talentovaní na mnoho věcí, a proto zvládnou i výtvarku!

Toulky Kutnou Horou

Kdo ho vede: Saša Štěpanovský
Přihlášeno: 15 – obsazeno
Kapacita: 15

Kutná Hora je tajemné a krásné město plné významných historických památek, ale také úzkých a zapadlých uliček, opuštěných plácků a každé místo tady má svůj příběh.  Jestli se chceš dozvědět o Kutné Hoře víc a zajímá Tě, jak tohle město vlastně žilo a žije, pojď se na tenhle WS. Čekají Tě výpravy po památkách, ale i návštěvy míst kam se běžní turisté jen tak nepodívají. Rozhodně to není žádný nudný dějepis!


Saša Štěpánovský je pastorem Křesťanského společenství Kutná Hora a milovníkem historie. Hrál dokonce v historickém dramatu Jan Hus, který se natáčel v Kutné Hoře.
Ve volném čase rád jezdí po památkách nejen v okolí Kutné Hory a věnuje se svým dětem (některé můžete potkat i na Podzimkách), své milé ženě a svému prvnímu vnoučeti.